Przepis na wątróbkę drobiową

1

Posted by admin | Posted in Na gorąco, Przepisy | Posted on 08-09-2013

Tagi: , ,

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • około 100 ml wiśniówki (ja dodałam soplicę wiśniową)
  • 1 średnia cebula czerwona
  • mąka poznańska lub tortowa do obtoczenia wątróbki
  • majeranek, pieprz ziołowy, papryka czerwona ostra, pieprz, sól
  • olej lub oliwa do smażenia

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Cebulę kroimy w pióra.

cebula

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i lekko podsmażamy cebulkę.

cebulka

Następnie dodajemy optoczoną w mące wątróbkę i smażymy.

wątróbka

Pod koniec smażenia dodajemy wszystkie przyprawy (poza solą) i wiśniówkę.

wątróbka1

Podsmażamy jeszcze chwilę, aż cała wisniówka wyparuje.

wątróbka2

Na koniec solimy. Smacznego!

Comments (1)

Wygąda megamniamuśnie!

Write a comment

*

Protected by WP Anti Spam

Features Stats Integration Plugin developed by YD