Schab ze śliwkami

0

Posted by admin | Posted in Lalki, Na gorąco, Przepisy, Pullip | Posted on 24-03-2013

Dzisiaj zupełnie nie po lalkowemu. Naszła mnie straszna ochota na schab pieczony – moje ulubione pieczone mięso. Jako, że jego przygotowanie nie jest zbyt pracochłonne postanowiłam zafundować sobie tę odrobinę przyjemności. A tak go zrobiłam…

Składniki:

  • schab
  • śliwki suszone
  • dwie łyżki masła lub innego tłuszczu
  • czosnek
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:

Schab myjemy i cienkim szpikulcem tworzymy otwory, w które wkładamy śliwki. Robimy to po obu stronach mięsa:

Następnie solidnie solimy i pieprzymy z każdej strony:

W garnku, w którym będziemy dusić mięso rozgrzewamy masło, a następnie rumienimy z obu stron schab. Krok ten jest potrzebny po to, aby ścięło się białko.

 

Następnie dolewamy wody (około pół szklanki) przykrywamy przykrywką i dusimy od czasu do czasu przewracając mięso i dolewając wody w razie potrzeby. Po około 0,5 godziny duszenia dodajemy czosnek i tymianek, a następnie dusimy jeszcze przez kolejne pół godziny.

Wyciągamy mięso i przechodzimy do degustacji :) SMACZNEGO!

Żeby nie było tak zupełnie nie lalkowo, moja duża blond piękność na tle wiosennej aury ;) (no co? w końcu pierwszy dzień wiosny mamy już parę dni za sobą ;) )):

Pozdrawiam cieplutko wszystkich oglądających mojego bloga :)

Write a comment

*

Protected by WP Anti Spam

Features Stats Integration Plugin developed by YD