Sola w warzywach

0

Posted by admin | Posted in Na gorąco | Posted on 13-01-2012

Tagi: , , , ,

SKŁADNIKI:

  • 2 płaty ryby (najlepiej soli)
  • dwa ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • pół cytryny
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • warzywa mrożone Hortex

Do niewielkiej miseczki przecisnąć czosnek, dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, pół cytryny, łyżeczkę sosu sojowego, sól  i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Tak powstałą marynatą posmarować płaty fileta z soli.

Dno naczynia żaroodpornego wysmarować olejem z oliwek. W naczyniu ułożyć płaty soli i polać połową pozostałej marynaty. Naokoło ryby wyłożyć warzywa. Wszystko polać pozstałą marynatą.

Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika. Po około 20 minutach wyjąć naczynie, polać potrawę powstałym podczas pieczenia sosem i wstawić jeszcze na 15 minut.

 

Write a comment

*

Protected by WP Anti Spam

Features Stats Integration Plugin developed by YD